Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Παρέδωσε... στέμμα

[από το επίσημο site της Euroleague στην Ελλάδα]
Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε. Παίζοντας τρίτο ματς σε πέντε ημέρες απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο, δεν μπόρεσε να βρει αυτό το "παραπάνω" που χρειαζόταν για να ολοκληρώσει τον άθλο του.
Έτσι συνεχίστηκε το εντός έδρας αήττητο της Ρεάλ, η "κατάρα" του 0-2 που δεν γίνεται ποτέ 3-2 παρέμεινε, το ίδιο και το απόλυτο ρεκόρ των γηπεδούχων σε Game 5 της προημιτελικής σειράς της Euroleague και ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προκριθεί σε τριτο συνεχόμενο φάιναλ-φορ για τρίτη φορά στην ιστορία του.
Ο Φελίπε Ρέγιες αποδείχτηκε ο δήμιος του Ολυμπιακού με τα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά και την καθοριστική συμβολή του στα τελευταία λεπτά (15 πόντοι). Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Σέρχιο Γιουλ (20 πόντοι), κάνοντας τη μεγαλύτερη ζημιά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή του Ρούντι Φερνάντεθ στην εικόνα της επανάληψης.
Ο Ολυμπιακός είχε για πρώτο σκόρερ -και κορυφαίο παίκτη- τον Βασίλη Σπανούλη (19 πόντοι), αλλά στερήθηκε εναλλακτικών λύσεων. Οι Λοτζέσκι-Πέτγουεϊ-Κόλινς είχαν θετική παρουσία, αλλά ήταν φανερό ότι οι Πειραιώτες στερήθηκαν τον καλό Μπράιαν Ντάνστον, ο οποίος από το πρώτο κιόλας ημίχρονο φαινόταν να έχει μείνει από δυνάμεις μετά την υπερπροσπάθεια του ΣΕΦ. Παράλληλα, ο Βασίλης Σπανούλης έγινε ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, προσπερνώντας τον Μίλαν Τόμιτς.
Ο αγώνας
Νευρικότητα και Γιουλ
Αν ήταν ποδοσφαιρικό παιχνίδι θα λέγαμε ότι ξεκίνησε... αναγνωριστικά στα πρώτα λεπτά. Η νευρικότητα λόγω της κρισιμότητας του αγώνα φάνηκε από την αρχή, με τις δύο ομάδες να ξεκινούν "μαγκωμένες". Και ίσως να πήγαινε έτσι το παιχνίδι αν δεν έπαιρνε μπρος από νωρίς ο Σέρχιο Γιουλ, που πέτυχε 8 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο παίζοντας και για τον Ρούντι που κάθισε νωρίς στον πάγκο με 2 φάουλ και δεν έπαιξε καθόλου ως την ανάπαυλα.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς σκοράροντας με 3 τρίποντα (3 ο Λοτζέσκι και 1 ο Σπανούλης), αλλά δεν είχε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα στις επιλογές, κάτι που δημιούργησε αμυντικό πρόβλημα από τη στιγμή που η άμυνα της Ρεάλ ήταν προσαρμοσμένη πάνω στον Σπανούλη περισσότερο από ποτέ.
Η Ρεάλ πέρασε μπροστά στο σκορ με 13-9, οι Πειραιώτες βελτίωσαν την εικόνα τους με την είσοδο του Μάρντι Κόλινς στο παρκέ και παρά το ξέσπασμα του Γιουλ έκλεισαν το 10λεπτο στο -6 (18-12).

Δύο διαφορετικές εικόνες
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βλέποντας αυτή την εικόνα του "μαγκώματος" έκανε κάτι που δεν συνηθίζει: κράτησε για πολύ ώρα στο παρκέ παίκτες όπως ο Λοτζέσκι και ο Ντάνστον (14 λεπτά), την ώρα που η Ρεάλ έδειχνε να πατάει γκάζι. Ο Φελίπε Ρέγιες για ένα ακόμη παιχνίδι στη σειρά έδωσε λύσεις με τη μαχητικότητα του μες στο καλάθι (7 πόντους στο ημίχρονο)  και όταν βρήκε το χέρι του ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ από το τρίποντο η διαφορά άνοιξε, αρχικά στο 25-14 και στη συνέχεια και στο -13 (38-25).
Οι Πειραιώτες κατάφεραν όμως να αντιδράσουν ξανά σε εκείνο το σημείο. Ο Σπανούλης επέστρεψε στο παρκέ και μαζί του πέρασαν στο παιχνίδι οι Κόλινς-Παπαπέτρου δίνοντας ενέργεια και... βουτιές στην ομάδα. Ο Κόλινς ήταν και πάλι θετικός πρωταγωνιστώντας στο 7-0 σερί του Ολυμπιακού που έκανε το 40-34 (από 40-37) με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Ενδιάμεσα ο Παπαπέτρου είχε βάλει ένα μεγάλο τρίποντο από τη γωνία και ο Σπανούλης είχε μετατρέψει την τεχνική ποινή στον Λάσο σε τέσσερις πόντους (1/1 βολή και τρίποντο).
Κάτι του έλειπε...
Όπως αναμενόταν ο Ρούντι Φερνάντεθ ξεκίνησε παίρνοντας πάνω του αρκετές φάσεις. Μαζί με τον Μίροτιτς ουσιαστικά έφεραν τη Ρεάλ ξανά μπροστά σε μια απόσταση ασφαλείας, βγάζοντας παράλληλα με φάουλ τον Γιώργο Πρίντεζη. Στο ίδιο διάστημα ο Ντάνστον κάθισε στον πάγκο γιατί φάνηκε να έχει μείνει από δυνάμεις και τον Ολυμπιακό κράτησε μες στο ματς ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, αλλά και πιο αποφασιστικός Βαγγέλης Μάντζαρης.
Με δύο τρίποντα του Πέτγουεϊ οι Πειραιώτες μάζεψαν τη διαφορά από το 52-41 και μείωσαν ως και τους 6 πόντους (58-52) με γκολ-φάουλ του Σίμονς, παρά το γεγονός ότι ο Σπανούλης είχε καθίσει με φάουλ με 3 φάουλ ,το τρίτο εκ των οποίων ήταν τεχνική ποινή για διαμαρτυρία.
Το δεκάλεπτο τελικά έκλεισε με το σκορ στο 59-52 και τον Ολυμπιακό να φροντίζει μόνο στο τέλος να βγάλει καλές άμυνες, όσο του επέτρεπε το γεγονός ότι για ένα ακόμη δεκάλεπτο πήγε από νωρίς στο μπόνους τον αντίπαλο του.

Έμεινε από ενέργεια
Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε την προσπάθεια του. Αλλά ήταν φανερό ότι είχε μείνει από δυνάμεις. Το πρόβλημα του ξεκίνησε από την περιφερειακή άμυνα, η οποία υποχρέωνε τους ψηλούς να περιστρέφονται και κατά συνέπεια να μένουν εκτεθειμένοι στα ριμπάουντ. Ο Φελίπε Ρέγιες (κυρίως) και ο Γιάννης Μπουρούσης έκαναν θραύση και η Ρεάλ κατάφερε να διατηρήσει έτσι το προβάδισμα της, έχοντας παράλληλα αρκετά καλό ποσοστό στο τρίποντο.
Ο Βασίλης Σπανούλης συνέχισε να απειλεί το αντίπαλο καλάθι, αλλά αποτέλεσε τη μοναδική επιθετική λύση για τον Ολυμπιακό, που δεν κατάφερε να βγάλει την έξτρα ενέργεια που απαιτούσε η περίσταση.
Το σκορ έμεινε καρφωμένο πάνω από τους 10 πόντους και έφτασε τελικά στους 16 (79-63) για να κλείσει στο -14 (83-69), το οποίο σφράγισε την πρόκριση της Ρεάλ στο φάιναλ-φορ.

Για τον Ολυμπιακό:
#4 Πέτγουει: 9 π., 4 ρ., 1 ασ., 2 κοψ.
#5 Σερμαντίνι: DNP
#6 Ντάνστον: 4 π., 3 ρ., 1 κλ., 1 κοψ. 
#7 Σπανούλης: 19 π., 1 ρ., 7 ασ.
#8 Περπέρογλου: DNP
#9 Παπαπέτρου: 3 π., 1 ρ.
#10 Σλούκας: 3 π., 1 ρ., 2 ασ.
#11 Κόλινς: 3 π., 3 ρ., 2 ασ.
#12 Σίμονς:  7 π., 1 ρ.
#15 Πρίντεζης: 4 π., 2 ρ., 1 κλ.
#17 Μάντζαρης: 2 π., 3 ρ., 2 κλ.
#24 Λοτζέσκι: 15 π., 6 ρ., 3 ασ.

Συνολική στατιστική:
16/29 (55,2%) 2PFG - 9/24 (37,5%) 3PFG - 10/17 (58,8%) FT
17-10 ρ. - 15 ασ. - 3 κλ. - 13 λ. - 3 κοψ

Διακριθέντες
1ος σκόρερ: Σπανούλης (19 π.)
1ος ριμπάουντερ: Λοτζέσκι (6 ρ.)
1ος πασέρ: Σπανούλης  (7 ασ.)
1ος κόφτης": Πέτγουεϊ (2 κοψ.)
max PIR: Λοτζέσκι (21)

Στα +
- το πάλεψε μέχρι τέλος
- Σπανούλης: πολύ καλός σε όλη τη σειρά - ουσιαστικά στο τέλος το πήρε πάνω του τελειώνοντας τις περισσότερες φάσεις
- ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Λοτζέσκι που σήμερα (όπως και στο 4ο ματς) δεν κρύφτηκε και πήρε τα σουτ που έπρεπε και σκόραρε 15 π. με 3/3 τριπ. - 2/5 διπ. - 2/2 βολές και είχε 6 ριπμάουντ και 3 ασίστ
- θετικός ο Παπαπέτρου, έπρεπε να παίξει περισσότερο
- πολύ θετική η παρουσία του Σίμονς με 3/4 διπ. - 1/2 βολές
- αν και έβαλε τα σουτ ο Πέτγουεϊ έκανε μέτρι παιχνίδι
- εμφάνιση Κόλινς

Στα -
- ενώ ξεκίνησε δυνατά, άφησε τη Ρεάλ να τον προσπεράσει από νωρίς στο σκορ και βρήκε ρυθμό
- δεν την έπαιξε με τσαμπουκά και "ξύλο" όπως στα 2 προηγούμενα ματς και βρήκαν ρυθμό οι Λιούλ και Φερνάντεθ
- άφησε τον Ρέγιες στο 4 να κάνει "πάρτι" στη ρακέτα με 5 επιθετικά και 15 πόντους
- έχασε τα αμυντικά ριμπάουντ στο 4ο δεκάλεπτο (συνολικά 17 επιθετικά είχε η Ρεάλ) και έφαγε σε όλες τις δεύτερες ευκαιρίες καλάθι, σκοτώνοντας ψυχολογικά τους ερυθρόλευκους
- ο Μπαρτζώκας φοβήθηκε στο 3ο-4ο δεκάλεπτο να κάνει αλλαγές όταν κόλλησε η ομάδα, προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα όχι τόσο από κούραση, αλλά χρειαζόταν ένα καθαρό μυαλό΄
- ο Ντάνστον δεν έκανε καλό παιχνίδι, κλείστηκε καλά και όντας βαρόμετρο φέτος για την ομάδα αυτό στοίχισε
- ο Σλούκας σήμερα πήρε περισσότερο χρόνο, αλλά δεν έκανε το ματς που "χρωστούσε" στην σειρά αυτή - ήταν μέτριος και σήμερα
- ο Μάντζαρης ως οργανωτής, κινήθηκε στατικά στην επίθεση και δε δημιούργησε παιχνίδι σωστά (0 ασίστ)
- μπορούσε να παίξει ο Κόλινς και στο 4ο δεκάλεπτο αφού και σήμερα πήγε καλά όσο αγωνίστηκε / είναι παίκτης που δεν στήνουν οι αντίπαλοι πάνω του τα αμυντικά τους πλάνα και βρήκε τις τρύπες της Ρεάλ
- εφόσον ο Περπέρογλου ήταν ανέτοιμος και δεν είχε σκοπό ο Μπαρτζώκας να τον βάλει έστω και 4-5 λεπτά, έπρεπε να πάρει τον Κατσίβελη ώστε να πιέσει (και με φάουλ) τα γκαρντ της Ρεάλ που είναι ουσιαστικά η κινητήριος δύναμή της
- βλέποντας τον Ντάνστον να μην έχει βρει ρυθμό στην επίθεση, είχε χώρο να πάρει και ο Σερμαντίνι (ειδικά όταν βγήκε λόγω φάουλ ο Μπουρούσης) εναντίον του Μεϊρί
- δεν απόδωσε όσο έπρεπε ο Πρίντεζης
- γενικά ο Ολυμπιακός όπως είχαμε πει από την αρχή της σειράς, για να πάρει ματς με τη Ρεάλ θα πρέπει να τραβήξουν όλοι στον τομέα τους και σήμερα αυτό δεν έγινε, αφού τα δυνατά του χαρτιά Ντάνστον και Πρίντζεης κλείστηκαν αρκετά καλά και δε βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα
- 10/17 βολές

Δείτε τα highlights του αγώνα στο link: HD Highlights

Play of the night
Ωραίο drive Λοτζέσκι με δυνατό κάρφωμα

Official Euroleague REPORT
Madrid dethrones Olympiacos, reaches the 2014 Final Four! 

Sergio Rodriguez and Sergio Llull celebrates - Real Madrid - EB13
There will be a new champion at the end of this Turkish Airlines Euroleague season. Real Madrid knocked out back-to-back champion Olympiacos Piraeus with an 83-69 victory at home on Friday. The result sends Madrid to its sixth Final Four – and third in four years – by winning their best-of-five series 3-2. Madrid will face archrival FC Barcelona in the semifinals next month in Milan. Sergio Llull led the winners with 20 points. Felipe Reyes and Rudy Fernandez each added 15, while Nikola Mirotic had 10 for Madrid. Vassilis Spanoulis led Olympiacos with 19 points. Matt Lojeski added 15 for the Reds. Three-pointers by Lojeski and Spanoulis allowed Olympiacos to get an early 7-9 lead. Mirotic and an outstanding Llull stepped up to give Madrid an 18-12 lead after 10 minutes. Reyes and consecutive three-pointers by Sergio Rodriguez made it 38-25, but Ioannis Papapetrou and Spanoulis combined for all the points in a 0-7 run that kept Olympiacos within 40-34 at halftime. Mirotic took over after the break and got help from Fernandez to keep Madrid ahead, 59-52. Madrid boosted its margin to 66-54 behind an unstoppable Reyes and then again to 76-62 with four minutes left, enough to start celebrating a spot in the 2014 Final Four. 

First quarter: Llull, Mirotic put Madrid ahead 
Llull got Madrid going with a three-pointer in transition. Olympiacos went scoreless for almost two minutes before a bomb from downtown by Matt Lojeski tied it at 3-3. Rudy Fernandez took over with a wild driving layup that Spanoulis bettered with a triple to give Olympiacos its first lead, 5-6. Tremmell Darden rescued Madrid with a put-back layup, but he didn't find much help around, as the hosts tried to get Ioannis Bourousis involved without much success. Lojeski nailed another triple before a power layup by Nikola Mirotic tied it at 9-9. Fernandez fed Darden for an alleyo-op slam and an off-balance jumper by Mirotic made it a 4-point game. Olympiacos could not find the way to the basket until Mardy Collins stepped up with a layup-plus-foul. Llull followed free throws with his second three to give Madrid a 18-12 lead at the end of a very intense first quarter. 

Second quarter: Late rally keeps Olympiacos close 
Felipe Reyes scored down low early in the second quarter and Llull struck from downtown off an Olympiacos timeout to give Madrid its first double-digit margin, 23-12. Kostas Sloukas tried to change things with an off-balance basket, which Reyes matched with foul shots. A three-pointer by Brent Petway gave the Reds hope at 25-17. Lojeski made free throws, which Llull erased with a fade-away jumper. Spanoulis returned to the floor, fed Cedric Simmons for an alley-oop slam and soon added a mid-range jumper to cut the difference to 27-23. Madrid found a new to-go guy in Sergio Rodriguez, who struck twice from downtown to restore a 10-point Madrid margin. Simmons shined with a big slam, but a three-point play by Reyes ignited the crowd. Llull and Georgios Printezis exchanged baskets and free throws by Bourousis made it 40-27. Ioannis Papapetrou hit a corner triple and Spanoulis copied him right after that to bring Olympiacos back to life, 40-34, at halftime. 

Third quarter: Madrid holds on to lead 
Both teams struggled to score after the break until Fernandez made free throws. Printezis rescued Olympiacos with a driving layup, but Mirotic found Bourousis for a close basket and a 44-36 Madrid margin. After Lojeski slashed and dunked, Fernandez quickly answered with an acrobatic layup. A free throw by Dunston kept the Reds within 46-39. Bourousis scored down low. Spanoulis took over with a driving layup and a dunk by Mirotic restored a 50-41 Madrid edge. Darden hit a mid-range jumper, which Vangelis Mantzaris matched with a five-meter shot of his own to keep Olympiacos within 52-43. Mirotic hit 4 of 5 free throws, which bettered Petway's corner three-pointer for a 56-46 score. Petway insisted from downtown and Simmons bettered Fernandez's free throws with a layup-plus-foul that brought Olympiacos as close as 58-52. Marcus Slaughter split foul shots to fix the score at 59-52.

Fourth quarter: Madrid is a fiesta! 
Fernandez made free throws early in the quarter, which Spanoulis erased with an outstanding driving layup. Fernandez kept pushing Madrid with a high-flying tip-in, a steal and a catch-and-shoot three-pointer that ignited the crowd, 66-54 with eight minutes left. Dunston split free throws before Reyes restored Madrid’s 13-point margin. Spanoulis nailed a stop-and-pop jumper, which Reyes erased with a mid-range shot. Spanoulis found Dunston for an alley-oop layup, as Madrid kept using long possessions to run the game clock down. Rodriguez and Spanoulis traded baskets and another baseline jumper by Reyes seemed to seal the outcome, 74-61, with over four minutes left. Spanoulis split free throws, but a close jumper by Llull got the party started, 76-62, with three minutes to go. Olympiacos never surrendered and bowed out of the 2013-14 Turkish Airlines Euroleague without the chance to defend its title in the Final Four. That right belongs to Real Madrid, which won the series and now looks for its ninth continental crown!
Friday, April 25, 2014
Euroleague.net

Φύλαξε το χειρότερο παιχνίδι για το τέλος...

[από το επίσημο site της Euroleague στην Ελλάδα]
Ο Παναθηναϊκός μετά από ένα κακό επιθετικά παιχνίδι, ηττήθηκε με σκορ 74-44 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία και κατέκτησε το εισιτήριο για το Final-4 του Μιλάνου.
Στο πέμπτο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε χωρίς ενέργεια και με απελπιστική αστοχία σε δίποντα (15/46) και τρίποντα (3/12).
Οι "πράσινοι" μετά το 17ο λεπτό του αγώνα (26-21) υπέστησαν ολική κατάρρευση σε όλους τους τομείς και έδωσαν την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ να κάνει το παιχνίδι της.
Ο Σάσα Καούν έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και τελείωσε με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ σε 27 λεπτά αγώνα. Από το ναυάγιο του Παναθηναϊκού, ο Τζέιμς Γκιστ τελείωσε το παιχνίδι με 11 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ.
Οι 44 πόντοι των "πράσινων" ήταν αρνητικό επιθετικό ρεκόρ για τον Παναθηναϊκό στην ιστορία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Ο αγώνας
Με την κλασική του πεντάδα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός επί Αλβέρτη (Ούκιτς, Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Φώτσης, Λάσμε), ενώ ο Μεσίνα έβαλε στο παρκέ τους Τζάκσον, Ουίμς, Βοροντσέβιτς, Κριάπα και Καούν. Ο τελευταίος με 4 από τους 5 πόντους, έγραψε το 5-2 στο 3' ενώ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 1/7 σουτ εντός πεδιάς, έχοντας σαφέστατο επιθετικό πρόβλημα. Οι Βοροντσέβιτς και Καούν (8π.) έγραψαν το 11-4, σε ένα παιχνίδι που οι Ρώσοι ήθελαν να παίξουν πάση θυσία με τους ψηλούς τους.
Άλλωστε, ο Μεσίνα είχε δώσει σαφέστατες οδηγίες στους παίκτες του να ρίξουν το βάρος εκεί και να μην παίξουν με περιφερειακά σουτ. Στο 7' ο Λάσμε χρεώθηκε με 2ο φάουλ και ο Μεσίνα πέρασε στο παρκέ τον Μίλος Τεόντοσιτς για πρώτη φορά στη σειρά των πλέι οφ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 13-10 με τον Ράιτ να έχει 1/2 βολές. Οι Ρώσοι με κοντό σχήμα κατάφεραν να ξεφύγουν στο τέλος του α' δεκαλέπτου με 18-10, με τον Παναθηναϊκό να είναι εξαιρετικά άστοχος έχοντας 3/16 σουτ!
Κακός επιθετικά, ξέφυγε η ΤΣΣΚΑ
Με τρίποντο του Τεόντοσιτς στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 11 (21-10) και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης πέρασε στο παρκέ τους Γκιστ και Μαυροκεφαλίδη, οι οποίοι έδωσαν σημαντική επιθετική βοήθεια με 8 διαδοχικούς πόντους. Στο 13' ο Παναθηναϊκός πλησίασε στους 3 πόντους (21-18), ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν με μία τρίποντη βόμβα του Φριντζόν που έγραψε το 24-18.
Ένα σερί 7-0 έστειλε τους γηπεδούχους, στο +12 για πρώτη φορά στο παιχνίδι, χτίζοντας μία ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο επιθετικό πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Μπράμος, Κάρι και Ούκιτς έχασαν λέι απ, απόδειξη ότι η επιθετική αστοχία των "πράσινων" ήταν δισεπίλυτη, τουλάχιστον σε εκείνο το χρονικό σημείο. Στα τελευταία 3.30'' για το τέλος του ημιχρόνου, οι παίκτες του Αλβέρτη έμειναν άποντοι κι έτσι οι Ρώσοι κατάφεραν να μετατρέψουν το 26-21 σε 35-21, τρέχοντας ένα 9-0. Χαρακτηριστικό της αστοχίας του ήταν το 26% στα δίποντα (6/23) και το 28% στα τρίποντα (2/7), ενώ και οι Ρώσοι είχαν βελτιώσει την άμυνα τους.

Ολικό μπλακ άουτ
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έδειξε κάποια σημάδια αντίδρασης, μειώνοντας στους 10 πόντους, μετά από ωραία συνεργασία Διαμαντίδη-Λάσμε, με τον δεύτερο να γράφει το 37-27 στο 13'. Ακολούθησε ένα επιμέρους 13-2 από πλευράς Ρώσων που έδωσε την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει ακόμα περισσότερο και να αγωνιστεί με μεγαλύτερη ψυχολογία στη συνέχεια.
Πλέον, το μομέντουμ του αγώνα ήταν μόνο υπέρ της ΤΣΣΚΑ, η οποία ό,τι κι αν επιχειρούσε το έβαζε. Ακόμα και ο Τζάκσον με τον Κρστιτς έβαλαν δύσκολα σουτ, υποχρεώνοντας τον Παναθηναϊκό σε ρόλο κομπάρσου, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε την εξέλιξη που θα ήθελαν οι "πράσινοι". Έτσι, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 54-33 και τους "πράσινους" να έχουν πετύχει 33 πόντους σε 30 λεπτά αγώνα.
Όσο ο χρόνος περνούσε, η ΤΣΣΚΑ ξέφευγε ακόμα περισσότερο... Ο Σόνι Ουίμς με το πρώτο του εύστοχο δίποντο στο παιχνίδι, έστειλε τη διαφορά στους 25 πόντους (58-33). Έκτοτε, υπήρξε ολική καθίζηση στο παιχνίδι των "πράσινων", οι οποίοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των Ρώσων.
Άστοχα σουτ, κακή κυκλοφορία της μπάλας (απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος δεν είχε πλέον λόγο να βρίσκεται στο παρκέ) και πολλά χαμένα ριμπάουντ, συνετέλεσαν το σκηνικό μέχρι το φινάλε του αγώνα.
Για τον Παναθηναϊκό: 
#6 Μπράμος: 5 π., 1 ρ., 0 ασ., 1 κλ.
#7 Κάρι: 2 π., 1 κλ.
#8 Μπατίστ: 0 π., 2 ρ.
#9 Φώτσης: 3 π., 1 ρ.
#10 Ούκιτς: 2 π., 2 ασ.
#11 Λάσμε: 8 π., 3 ρ.
#12 Μαυροκεφαλίδης: 8 π., 6 ρ.
#13 Διαμαντίδης: 0 π., 2 ρ., 4 ασ.
#14 Γκιστ: 11 π., 3 ρ.
#16 Γιάνκοβιτς: συμμετοχή
#18 Ματσιούλις: 2 π., 3 ρ., 1 κλ.
#19 Ράϊτ: 3 π., 2 ρ., 1 ασ., 1 κλ., 1 κοψ.

Συνολική στατιστική:
15/46 (32,6%) 2PFG, 3/12 (25%) 3PFG, 5/7 (71,4%) FT, 18-13 ρ., 7 ασ., 4 κλ., 1 κοψ., 12 λ.

Οι διακριθέντες
1ος σκόρερ: Γκιστ 11 π.
1ος ριμπάουντερ: Μαυροκεφαλίδης 6 ρ.
1ος πασέρ: Διαμαντίδης 4 ασ.
Best PIR: Λάσμε - 7


Στα +
- οι συνήθεις ύποπτοι Λάσμε-Γκιστ-Μαυροκεφαλίδης που ήταν έστω και λίγο αξιοπρεπείς


Στα - 
- τραγική εμφάνιση, η χειρότερη φέτος
- 7 ασίστ / 12 λάθη
- πολύ κακή άμυνα 
- τραγική επίθεση (η χαμηλότερη φέτος) με τραγικά ποσοστά: 32,6% διπ. - 25% τριπ.
- τρικυμία στην επίθεση, κινήσεις με άγχος (θύμισε 5ο ματς πέρυσι με Μπαρτσελόνα)
- PIR 20 (τραγικό!) έναντι 107 της ΤΣΣΚΑ
- ο Διαμαντίδης δεν ηγήθηκε, άποντος με λίγες προσπάθειες
- ο Φώτσης κρύφτηκε
- ο Ματσιούλις μέτριος
- ο Ούκιτς πάλι σε κακή κατάσταση
- Ράιτ: τραγικές επιλογές στην επίθεση
- Κάρι: απαράδεκτος - δε βοήθησε καθόλου στα γκαρντ


Δείτε τα highlights του αγώνα στο link: HD Highlights


Play of the night
Συνεργασία "από τα παλιά" Διαμαντίδη - Λάσμε στο 23' με alley-oop

Official Euroleague REPORT
CSKA smashes Panathinaikos to win series, Final Four berth


Sonny Weems and Aaron Jackson - CSKA Moscow - EB13

CSKA Moscow rose to the occasion by dominating rival Panathinaikos Athens 74-44 to win their best-of-five playoffs series and a spot in the Turkish Airlines Euroleague Final Four for the 11th time in 12 seasons. Sasha Kaun and Victor Khryapa led the CSKA attack at both ends in a game that was one-side for much of the night. CSKA held Panathinaikos to a club record-low in scoring, which was also the second-fewest points by any club in playoff history. The 30-point margin of difference the worst defeat the Greens had ever suffered, too. Kaun took control early with 8 points and 4 rebounds in the first seven minutes. The lead swelled into double figures in the second quarter before Vladimir Micov highlighted an 11-0 charge in the third that gave CSKA total control. Kaun finished with 18 points on 7-of-9 shooting plus 9 rebounds and 2 blocks. Khryapa filled the box score with 10 points, 6 rebounds, 5 assists and 3 blocks in a fine all-around showing. Aaron Jackson and Vitaly Fridzon added 9 points apiece and Sonny Weems dished 5 assists for CSKA. James Gist led Panathinaikos with 11 points and Loukas Mavrokefalidis and Stephane Lasme netted 8 each in defeat. 

First quarter: Kaun dominates early to spur hosts 
Both teams missed a handful of shots before Sasha Kaun scored inside for CSKA and Lasme hit a short jumper for Panathinaikos. Khryapa assisted Kaun for a second time for a 5-2 lead. Roko Ukic sank a floater off the glass, but Andrey Vorontsevich and Kaun continued CSKA’s control inside with a pair of baskets to make it 9-4 midway through the quarter. Kaun scored his 8th point of the quarter on a lengthy two-chance CSKA possession. Jonas Maciulis scored 2 for the Greens from the line. Milos Teodosic made his return with three minutes to go in the quarter, but missed his first shot. Antonis Fotsis connected from downtown at the other end to make it 11-9. Zach Wright’s introduction helped the Greens pick up the pace; the point guard split free throws. Nice play between CSKA’s big men resulted in a Nenad Krstic slam and then a trip to the line on the ensuing possession. A Teodosic jumper made it 18-10 through 10 minutes. 

Second quarter: CSKA leads passes into double figures 
Teodosic drained a triple as CSKA took its first double-digit lead. Gist responded for Panathinaikos and Mavrokefalidis added a baseline layup. Wright found Mavrokefalidis for a jumper that closed the gap to 21-16. The center backed his way in for another basket to cap a 0-8 charge for the Greens. Fridzon revived the home side with a three in transition. Wright denied Jackson a potentially momentum-building layup with a block from behind, but Panathinaikos did not capitalize on the other end. After the TV timeout, Jackson put CSKA up 26-18 before Mike Bramos hit from behind the arc. Khryapa answered with a three from the corner. Jackson was able to get inside and score an acrobatic layup to establish a double-digit lead. Khryapa and Kaun teamed up again for the center’s fifth basket. Khryapa rejected Ukic at the rim and Kaun tipped in a Jackson miss at the buzzer for a 35-21 CSKA lead at the break. 

Third quarter: Micov fuels 11-0 run that puts Moscow in total control 
Panathinaikos looked to roar back as Diamantidis found Lasme for an alley-oop slam to open the second half. Kaun added to his tally from the charity stripe. Bramos darted inside for a layup, but CSKA slowed the pace to its liking. Still Diamantidis found Lasme for a slam to bring the Greens within 10. However CSKA was back up 14 after a Micov triple. Kaun finished on the break and – after a timeout – Khryapa scored inside. Micov completed an 11-0 charge that all but sealed the outcome. Ramel Curry scored a tough layup for the visitors. CSKA piled it on with Kaun free throws to make it 50-29 followed by a Khryapa block of Curry. Mavrokefalidis and Jackson traded baskets. Gist scored inside too before his counterpart Krstic drained a jumper, which left CSKA ahead 54-33. 

Fourth quarter: CSKA books spot in Milan with time to spare
Any Panathinaikos hopes were effectively dashed as Fridzon took a steal in for a layup and Weems scored from downtown – his first points of the game – to make it a 25-point game. Gist made a three of his own, but another Fridzon score and a Krstic block of Gist took the wind out of the Greens’ sails. Jackson converted a three-point play. A basket by Gist and free throws by Lasme did little to change the outcome. With victory clearly in hand, CSKA enjoyed the closing minutes and played freely. Teodosic added a jumper to take the lead to 67-40 as the fans started to celebrate and look for flights to Milan.
Friday, April 25, 2014
Euroleague.net

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τσαμπουκάς, άμυνα, πάθος και 2-2!

[από το επίσημο site της Euroleague στην Ελλάδα]
Ο Ολυμπιακός παίζοντας... the Greek way πήρε από το πρώτο ημίχρονο τον "αέρα" της Ρεάλ και έφτασε στην τελική επικράτηση (71-62) πιο εύκολα από τη Δευτέρα, στέλνοντας τη σειρά στο 2-2 και τελικά στο 5ο παιχνίδι, που θα γίνει την Παρασκευή (21.45) στη Μαδρίτη.
Να σημειωθεί ότι ποτέ κάποια ομάδα δεν έχει ανατρέψει το σκορ από 0-2, ενώ μέχρι στιγμής μόλις τρεις (πέρσι η Εφές και φέτος ο Παναθηναϊκός) έχουν καταφέρει να ισοφαρίσουν από το ίδιο σκορ.
Το "κλειδί" για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν η αμυντική προσήλωση, που κράτησε ξανά τους Ισπανούς μακριά από τον καλό τους εαυτό. Επιθετικά οι Πειραιώτες επέδειξαν τον γνωστό τους πλουραλισμό, έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο νούμερο πόντων (Ντάνστον, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Μάντζαρης), αλλά και τους παίκτες του πάγκου να δίνουν πολύτιμες λύσεις. Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις του Μάρντι Κόλινς (έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στη Euroleague), αλλά και τον Γιάννη Παπαπέτρου.
Ο αγώνας:
Ο Ντάρντεν κάνει το 0-2 για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης για να ισοφαρίσει ο Μάντζαρης σε 2-2. Οι Ισπανοί δεν μπόρεσαν να σημειώσουν καλαθι, ενώ στη συνέχεια ο Ντάνστιν κέρδισε φάουλ. Ο Λοτζέσκι έκανε το 4-2 για να αστοχήσει στη συνέχεια ο Μπουρούσης. Ο Σπανούλης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με τον Ρεγιες να μην καταφέρνει να σημειώσει καλαθι στο τρίτο λεπτό του αγώνα. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε το 6-2 για τους γηπεδούχους και ο Ντάρντεν μείωσε σε 6-5 για τη Ρεάλ. Ο Λοτζέσκι αστόχησε σε σουτ δύο πόντων και ο Ρούντι Φερνάντεθ με τρίποντο από τα επτά μέτρα έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενουμενους με 6-8.
Ο Σπανούλης δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι και ο Γιάννης Μπουρούσης με κάρφωμα έκανε το 6-10 για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ντάνστον μείωσε σε 8-10 για τον Ολυμπιακό, με τον Νίκολα Μίροτιτς να κάνει λάθος στην επόμενη φάση. Ο Σπανούλης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ο Ρούντι ανέβασε την διαφορά και πάλι στους τέσσερις πόντους (8-12). Ο Μάντζαρης ξανά μείωσε σε 10-12 για να κάνει φάουλ ο Μπουρούσης στον Ματ Λοτζέσκι, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Μάντζαρης αστόχησε σε τρίποντο και ο Ρούντι Φερνάντεθ έκανε βήματα, με τη μπάλα να επιστρέφει στα χέρια των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Μίροτιτς σημείωσε το 10-14 για τη Ρεάλ, ενώ αστόχησε στην συμπληρωματική βολή. Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να πετύχουν καλάθι, με τον Κώστα Σλούκα να περνάει στο παρκέ στη θέση του Βασίλη Σπανούλη.
Ο Σέρχιο Γιουλ ανέβασε την διαφορά στους έξι πόντους για τους φιλοξενούμενους (10-16) για να ακολουθήσει φάουλ του Μίροτιτς στον Πέτγουεϊ. Η Ρεάλ έκλεψε τη μπάλα, αλλά ο Γιουλ αστόχησε σε τρίποντο. Ο Ματ Λοτζέσκι με τρίποντο μείωσε σε 13-16 στο 9ο λεπτό για να μείνει στην επόμενη φάση η μπάλα στα χέρια των παικτών της Βασίλισσας. Ο Μάντζαρης δεν κατάφερε να πετύχει καλάθι, όπως και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ για να μειώσει στον πόντο με 2/2 βολές ο Σερμαντίνι. Στην τελευταία φάση η Ρεάλ δεν καταφερε να σημειώσει καλάθι, με τις δύο ομάδες να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο με 16-15 υπέρ της.
Δέκα λεπτά χωρίς καλάθι η Ρεάλ!
Στο πρώτο λεπτό του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Κάρολ δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι, με τον Σπανούλη να αστοχεί σε προσπάθεια δύο πόντων. Ο Πρίντεζης με εύστοχο σουτ τριών πόντων έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 18-16 για να κερδίσει φάουλ ο Μέχρι στη συνέχεια από τον Έλληνα φόργουορντ. Ο παίκτης της Ρεάλ με 2/2 βολές ισοφάρισε σε 18-18 για να αστοχήσει στη συνέχεια ο Ντάνστον. Ο Φελίπε Ρέγιες κέρδισε φάουλ, όμως δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε κάποια βολή.
Ο Κόλινς έκανε το 20-18 και ο Ντάνστον σταμάτησε τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Στην επόμενη φάση ο Ιωάννης Παπαπέτρου ευστόχησε σε τρίποντο, ανεβάζοντας την διαφορά στους πέντε πόντους για τον Ολυμπιακό (23-18) στο 14' και αναγκάζοντας τον Πάμπλο Λάσο να πάρει ταίμ αούτ. Ο Ρούντι Φερνάντεθ με 2/2 βολές μείωσε σε 23-20 για τους Πειραιώτες με τον Πρίντεζη να σημειώνει το 26-20 για τους γηπεδούχους στο 15'. Η Ρεάλ δεν κατάφερε να μειώσει, αλλά ο Πρίντεζης στη συνέχεια αστοχησε σε δυο βολές. Ο Σλότερ με 1/2 βολές μείωσε σε 26-21 για τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Παπαπέτρου πετυχε το 28-21 στο 16'. Οι Πειραιώτες έκλεψαν τη μπαλά και ο Παπαπέτρου ξανά ανέβασε την διαφορά στους εννέα πόντους για τους γηπεδούχους (30-21), αναγκάζοντας τον Λάσο να πάρει και πάλι τάιμ άουτ. Ο Φερνάντεθ αστόχησε σε τρίποντο και ο Γιώργος Πρίντεζης για ακόμα μία φορά ανέβασε την διαφορά στους 11 πόντους για τον Ολυμπιακό (32-21).
Ο Φελίπε Ρέγιες με 2/2 βολές μείωσε σε 32-23 για τους φιλοξενούμενους και ο Σλότερ πέτυχε το 32-25, πετυχαίνοντας καλάθι μετά από δέκα λεπτά για τη Ρεάλ! Ο Σέρχιο Γιουλ μείωσε σε 32-27, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να παίρνει τάιμ άουτ. Ο Σπανούλης με τρίποντο έκανε το 35-27 για να ακολουθήσει φάουλ του Παπαπέτρου στον Σλότερ. Ο τελευταίος με δύο εύστοχες βολές μείωσε σε 35-29 για να ακολουθήσει φάουλ του Σλότερ στον Σπανούλη. Ο Έλληνας γκαρντ έκανε το 37-29, με τον Παπαπέτρου στη συνέχεια να κάνει φάουλ στον Ρούντι Φερνάντεθ. Ο Ισπανός με 1/2 βολές μείωσε σε 37-30, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Ισορρόπησαν οι Ισπανοί
Ο Ολυμπιακός έκανε λάθος στην πρωτή επίθεση του τρίτου δεκαλέπτου και ο Μίροτιτς μείωσε σε 37-32. Ο Πετγουεϊ αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με τον Λοτζέσκι να κάνει στη συνέχεια φάουλ στον Γιάννη Μπουρούση. Στη συνέχεια, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ έκανε φαόυλ στον Μίροτιτς, ο οποίος με 1/2 βολές μείωσε σε 37-33 για τη Ρεάλ στο 21'. Ο Ρούντι Φερνάντεθ κέρδισε φαόυλ από τον Λοτζέσκι, με τον Πέτγουεϊ να κάνει ακόμα ένα φαόυλ. Ο Μπουρούσης δεν κατάφερε να πετυχέι καλάθι, με τον Λοτζέσκι να πετυχαίνει το 39-33 για τον Ολυμπιακό. Ο Σπανούλης έκανε φαόυλ στον Ντάρντεν που με 2/2 βολές έριξεε την διαφορά στους τεσσερις πόντους (39-35).
Ο Σπανούλης έκανε το 41-35 και ο Ρούντι αστόχησε σε σουτ τριών πόντων. Ο Πρίντεζης δεν σημειωσέ καλάθι, οπως και ο Μιρότιτς στη συνέχεια. Ο Έλληνας φοργουορντ ανέβασε την διαφορά στους οκτω πόντους (43-35) και ο Ρούντι μείωσε σε 43-37. Ο Πρίντεζης αστόχησε, όπως και ο Ντάρντεν. Ο Μάντζαρης έκανε λάθος, αλλα ο Μπουρούσης δεν καταφέρε να πετύχει καλάθι. Στο 26ο λεπτό ο Ντάνστον με 1/2 βολές έκανε το 44-37 για να μειώσει ο Ρούντι σε 44-40 με τρίποντο. Ο Σπανούλης με τρίποντο σημείωσε το 47-40, με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να κάνει λάθος. Ο Ολυμπιακός αστοχησε σε σουτ τριών πόντων, με τον Μίροτιτς να μην καταφέρνει να πετύχει καλάθι.
Ο Μπουρούσης μείωσε σε 47-42, με τον Ολυμπιακό να μην καταφέρνει να σημειώσει καλάθι. Ο Έλληνας σέντερ πέτυχε και το 47-44 για τη Ρεάλ στο 29'. Οι γηπεδούχοι έκαναν λάθος και ο Ρούντι ισοφάρισε σε 47-47. Ο Μάντζαρης με 2/2 βολές έκανε το 49-47, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα.
Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ισοφάρισε σε 49-49, με τον Πρίντεζη να κάνει λάθος. Ο Ρούντι αστόχησε σε τρίποντο και ο Ντάνστον σημείωσε το 51-49 για τον Ολυμπιακό. Η Ρεάλ έκανε στη συνέχεια λάθος στο 32', με τον Σλότερ να κάνει φάουλ στον Ντάνστον. Ο Αμερικανός με 2/2 βολές έκανε το 53-49 για να ακολουθήσει ακόμα ένα λάθος από τους παίκτες της Ρεάλ. Ο Ντάνστον έκανε και το 55-49 για να αστοχήσει στη συνέχεια ο Ροντρίγκεθ σε σουτ τριών πόντων.
Ο Σλούκας έκανε λάθος και ο Ρέγιες κέρδισε φάουλ. Ο αρχηγός της Ρεάλ με 2/2 βολές μείωσε σε 55-51 στο 34'. Ο Λοτζέσκι αστόχησε σε σουτ δύο πόντων, με τον Κόλινς να κάνει τέταρτο φαόυλ. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ αστόχησε σε τρίποντο και ο Κόλινς έκανε το 57-51. Ο Σπανουλης δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι, αλλά η μπάλα ήταν για τους γηπεδούχους, καθώς οι Ισπανοί δεν κατάφεραν να τη συγκρατήσουν εντος παρκέ.
Στα τελευταία λεπτά το επιθετικό ριμπάουντ του Ντάνστον (στις 2 άστοχες βολές του Σπανούλη), η πολύ καλή "ερυθρόλευκη" άμυνα και ένα τρίποντο του Ματ Λοτζέσκι ουσιαστικά έκριναν τον αγώνα. Στα 90'' ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 9 πόντους και η Ρεάλ πέταξε λευκή πετσέτα, για να φτάσουμε τελικά στο τελικό 71-62.

Για τον Ολυμπιακό:
#4 Πέτγουει: 0 π., 3 ρ., 1 κοψ.
#5 Σερμαντίνι: 2 π.
#6 Ντάνστον: 13 π., 9 ρ., 2 ασ., 1 κλ., 1 κοψ. 
#7 Σπανούλης: 12 π., 6 ρ., 7 ασ.
#9 Παπαπέτρου: 7 π., 1 ρ.
#10 Σλούκας: 0 π., 2 ασ.
#11 Κόλινς: 4 π., 1 ρ., 2 ασ., 1 κοψ.
#12 Σίμονς:  0 π., 1 ρ.
#15 Πρίντεζης: 10 π., 5 ρ.
#17 Μάντζαρης: 10 π., 3 ρ., 6 ασ., 2 κλ.
#19 Κατσίβεληςσυμμετοχή
#24 Λοτζέσκι: 13 π., 3 ρ., 1 κλ.

Συνολική στατιστική:
18/33 (54,5%) 2PFG - 8/26 (30,8%) 3PFG - 1/21 (52,4%) FT
25-14 ρ. - 19 ασ. - 3 κλ. - 11 λ. - 4 κοψ

Διακριθέντες
1ος σκόρερ: Ντάνστον - Λοτζέσκι (13π.)
1ος ριμπάουντερ: Ντάνστον (9 ρ.)
1ος πασέρ: Σπανούλης  (7 ασ.)
1ος "κλέφτης": Μάντζαρης (2 κλ.)
max PIR: Ντάνστον (25)

Στα +
- πολύ καλό παιχνίδι συνολικά, είχε τον έλεγχο, αν και πήγε σε κοντρόλ μπάσκετ και δεν έτρεξε πολύ προσπαθώντας σαφέστατα να κατεβάσει το ρυθμό της Ρεάλ
- με τις αλλαγές στα σκριν κατέβασε τη Ρεάλ στους 62 πόντους (30 στο ημίχρονο) αν και εκτέθηκε λίγες φορές (λιγότερες από το 3ο παιχνίδι)
- 19 ασίστ / 11 λάθη 
- Μπράιαντ Ντάνστον και πάλι MVP - ο άνθρωπος (φτου!) κάνει τα πάντα: 13 π. (5/6 διπ.) - 3/5 βολές - 9 ριμπάουντ (7 επιθετικά!) - 2 ασ. - 1 κλ. - 1 κοψ. (σε 26:29')
- τα 14 επιθετικά που ανανέωσε πολλές επιθέσεις και κάλυψε τα πεσμένα ποσοστά στα σουτ (τα 7 ο Ντάνστον - ασσύληπτο νούμερο)
- ο Σπανούλης που αν και κλείστηκε πολύ καλά σήμερα στο 1ο ημίχρονο, κατάφερε να ανέβει στο 2ο και είχε σημαντική προσφορά αφού μοίρασε 7 ασίστ και πήρε και 6 ριμπάουντ
- Λοτζέσκι: έβαλε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα κρίσιμα σουτ! είχε 3/5 τρίπ, - 2/4 διπ.
- ουσία από Πρίντεζη - 10 π., 5 ρ.
- καλός αγώνας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και από τον Μάντζαρη με 10 π. - 3 ρ. - 6 ασ. - 2 κλ.
- και όσο κι αν ακουστεί περίεργο, εμφάνιση Mardy Collins! O Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπό του τον παίκτη που με τα drive του ξεκλείδωσε την άμυνα της Ρεάλ και το έκανε να φαίνεται τόσο απλό σε σχέση με το Σπανούλη (ως τότε, αφού έβαλε τα ποντάκια του και μοίρασε και 2 ασ.
- αύρα και ενέργεια Παπαπέτρου που έτρεξε λίγο την ομάδα και έβαλε 7 π. μαζεμένους
- η Ρεάλ ενώ στα 3 πρώτα ματς σκόραρε με πολύ υψηλά ποσοστά, σήμερα που βίωσε την πίεση της ισοφάρισης της σειράς, άρχισε να τα χάνει: 13/31 διπ. - 5/22 τριπ. και ουσιαστικά έμεινε ζωντανή από τις πολλές κερδισμένες βολές

Στα -
- κόλλησε επιθετικά στο 3ο δεκάλεπτο με το κοντρόλ μπάσκετ και ευτυχώς μόλις ισοφάρισε η Ρεάλ, αμέσως ξαναπήρε το προβάδισμα - και όσο δεν πέρναγε την μπάλα από το 5 είχε κακές επιλογές και στα σουτ
- οι χαμένες βολές - ευτυχώς δε στοίχισαν όπως στο 2ο ματς
- αν και μαχητής στην άμυνα, πεσμένος ο Πέτγουεϊ, έχασε και τα σουτ (0/4 τριπ.)
- Σλούκας: χρωστάει παιχνίδι...
- Σερμαντίνι - Σίμονς: αργοί για να παίξουν την άμυνα με αλλαγές στα σκριν που παίζει στα τελευταία ματς η ομάδα

Δείτε τα highlights του αγώνα στο link: HD Highlights και εκτεταμένα στιγμιότυπα

Play of the night
33ο λεπτό: Ποστάρισμα Ντάνστον και άδειασμα του Ρέγιες με φοβερή προσποίηση και κίνηση πίβοτ κερδίζοντας το γκολ-φάουλ


Official Euroleague REPORT
Champs protect home floor to set up Game 5 in Madrid



Georgios Printezis - Olympiacos Piraeus - EB13

Two-time defending champion Olympiacos Piraeus protected its home court to beat Real Madrid 71-62 Wednesday at Peace and Friendship Stadium, tying their best-of-five playoffs series 2-2 and setting up a decisive Game 5 in the Spanish capital on Friday. With the game tied 49-49 early in the fourth quarter, Bryant Dunston scored 6 straight points to give the Reds the lead for good. Matt Lojeski later added a pair of clutch threes as Olympiacos pulled away for its seventh straight playoff home win. Dunston and Lojeski each scored 13 points to lead the winners. Dunson added 9 rebounds too. Vassilis Spanoulis tallied 12 points and 7 assists, while Georgios Printezis and Vangelos Mantzaris netted 10 points apiece. Mantzaris dished 6 assists too. Rudy Fernandez paced Madrid with 18 points and 8 rebounds and Tremmell Darden scored 10 in defeat. 

First quarter: Reds keep pace with Madrid’s attack 
Darden got the visitors on the scoreboard first before Mantzaris attacked the rim for a layup. Lojeski and Mantzaris gave the Reds an early 6-2 advantage. Back-to-back threes by Darden and Fernandez followed by Llull’s drive to Ioannis Bourousis for a slam made it 6-10. Bourousis blocked Spanoulis, but Dunston followed the play and dunked the ball in. Rudy kept Madrid ahead with a circus shot. Offensive fouls by Bourousis and Fernandez stalled Madrid, but Nikola Mirotic reacted with a basket-plus-foul. Lojeski excited the crowd with a three-pointer and Giorgi Shermadini free throws drew the hosts within 15-16 after 10 minutes. 

Second quarter: Printezis, Papapetrou spark Olympiacos 
Two minutes into the quarter, Printezis put Olympiacos on top with a three-pointer. Salah Mejri tied the game from the line, but after Felipe Reyes missed 2 free throws, the Reds got going. First Mardy Collins scored, then Dunston rejected Rodriguez from behind and Ioannis Papapetrou nailed a three to make it 23-18. Rudy netted 2 free throws, but Printezis countered with his second and Olympiacos’s third triple of the quarter. Papapetrou scored twice more, the second basket a fast break layup to make it 30-21. Printezis sank his famous one-hander to give the hosts the game’s first double-digit lead. Madrid rallied back through Reyes free throws, a Fernandez steal that led to a Marcus Slaughter slam and a Llull layup. Spanoulis kept Olympiacos cruising with a three before trading free throws with Slaughter. Fernandez split free throws to leave the scoreboard at 37-30 at halftime. 

Third quarter: Rudy’s threes help Madrid rally back 
Mirotic scored 3 points over two possessions to start the second half. Lojeski scored a much-needed basket for Olympiacos to keep its lead safe. After Darden free throws, Spanoulis penetrated and scored over Bourousis. Printezis boosted the Reds to 43-35. Rudy looked to revive Los Blancos with free throws and soon after a deep three to make it 44-40, but Spanoulis countered with a pull-up triple. Mirotic and Dunston got tangled and called for double fouls. Bourousis tipped in a Llull miss, then made a reverse layup before Fernandez knocked down a deep rainbow three to tie the score at 47-47. Mantzaris put Olympiacos ahead 49-47 with a pair of free throws in the closing seconds of the quarter. 

Fourth quarter: Dunson anchors Reds late for series-tying win 
Sergio Rodriguez confidently tied the score, but Dunston’s offensive rebound and reverse slam put the Reds back on top. Dunston drew two more fouls, made 2 more free throws and after went through Reyes for basket-plus-foul to make it 55-49. Reyes redeemed himself with free throws, but Cedric Simmons answered for Olympiacos. Lojeski drained a three after a timeout to put the Reds up 9. Darden tried to silence the arena with a three from the corner. After free throws by Fernandez, Madrid was within 60-56 with three and a half minutes remaining. Spanoulis made big plays at both ends, knocking a ball off Mirotic and out of bounds to get possession and then scoring a left-handed layup at the other end. After a timeout, Bourousis scored in the paint. Momentum seemed to go Marid’s way when Spanoulis missed twice from the charity stripe, but Dunston grabbed the rebound and scored before Lojeski drained a three to make it 67-58 with 1:29 to play, essentially wrapping up the win and forcing a Game 5 in the Spanish capital. Mirotic drew a foul shooting a three, but made only 2 free throws. Mantzaris split free throws twice on consecutive possessions before a Dunston slam capped a hard-fought Olympiacos win.
Wednesday, April 23, 2014
Euroleague.net

Devotion