Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Ευρωλίγκα 2017: Ο μεγάλος τελικός - pregame analysis

Μεγάλη βραδιά απόψε! Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια... Ο Ολυμπιακός πηγαίνει ως αουτσάιντερ (βάση αποδόσεων) μέσα στην έδρα της Φενερμπαχτσέ, η οποία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πηγαίνει στο Final 4, διψασμένη όσο ποτέ για μια κατάκτηση του τροπαίου. Το 2015 αποκλείστηκε στον ημιτελικό, πέρσι έκανε το βήμα και προκρίθηκε στον τελικό, αλλά ηττήθηκε από την ανώτερη ΤΣΣΚΑ. Φέτος καθάρισε εύκολα τη Ρεάλ στον ημιτελικό και πηγαίνει ως φαβορί στον τελικό. 
Η Φενέρ έχει τον ίδιο προπονητή και την ίδια ομάδα με πέρσι, άρα αυτό της δίνει ένα ακόμα συν στην εμπειρία που πρέπει να έχει μια ομάδα για να κατακτήσει το τρόπαιο. 

Από τη δική μου οπτική, το ματς είναι ντέρμπι. Αν η Φενερ λοιπόν έχει αποκτήσει πείρα, τι να πούμε για τον μπαρουτοκαπνισμένο σε τέτοιες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια Ολυμπιακό. Με τον ίδιο ελληνικό κορμό, είναι ο ορισμός της ομάδας. Το έχω ξαναπεί στο παρελθόν και θα το ξαναπώ και τώρα. Αν θες να χτίσεις "ομάδα" δεν παίζουν ρόλο μόνο τα μπάτζετ. Αυτό αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά την Παρασκευή στον 1ο ημιτελικό. Ο Ολυμπιακός πήρε το ματς χάρη στο πάθος και την ψυχή που κατέθεσαν στο παρκέ οι Έλληνες παίκτες του. Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης. Αγραβάνης, Παπαπέτρου. Είναι ελληνική ομάδα ο Ολυμπιακός και αγωνίζονται όλοι οι παίκτες του στο παρκέ με την ελληνική τους ψυχή... Το είδαμε στο πρόσωπο του Μάντζαρη, του Παπανικολάου, του Σπανούλη και των υπολοίπων παικτών στον ημιτελικό.

Από την άλλη η Φενέρ, ίσως και για αυτό δεν μπόρεσε να κατακτήσει το τρόπαιο ως τώρα, δεν έχει κορμό γηγενών παικτών. Οι δύο Τούρκοι που έχει αγωνίζονται ελάχιστα (δεν έπαιξαν καν στον ημιτελικό με τη Ρεάλ) και μόνο ο "γιαλαντζί" Τούρκος Μοχάμεντ Άλι (κατά κόσμον Μπόμπι Ντίξον) είναι ο μόνος με "άρωμα" Ανατολής... 

Αυτή η διαφορά ψυχικής δύναμης πιστεύω θα κάνει τη διαφορά σήμερα. Έχω θετικό προαίσθημα ότι κάτι καλό θα συμβεί. Σίγουρα ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί καλά και θα είναι μαχητικός, βγάζοντας πολλή ενέργεια στο παρκέ. Μακάρι και να το κατακτήσει! Είναι σε καλό φεγγάρι και οι δύο ομάδες. Αν δε γίνουν σημαντικά διαιτητικά λάθη υπέρ της έδρας (λόγω κόσμου) θα δούμε και ωραίο ματς με σασπένς. 
Αγωνιστικά, οι ξένοι του Ολυμπιακού πιστεύω να είναι λιγότερο αγχωμένοι από όσο στον ημιτελικό και να βοηθήσουν περισσότερο σήμερα, κυρίως επιθετικά. Πιστεύω ο Γκριν θα είναι καλύτερος από τον ημιτελικό και θα βοηθήσει περισσότερο στο σκοράρισμα απόψε.

Ο coach Σφαιρόπουλος αξίζει ένα τρόπαιο ως επιβράβευση για τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει τόσα χρόνια. Ας ευχηθούμε ότι καλύτερο στον Ολυμπιακός και να δούμε έναν ωραίο τελικό! 


Στοιχηματικά θα προτείνω κάποιες επιλογές. Επιλέξτε ότι σας ταιριάζει!

Μονό αποδεκτό 
Ολυμπιακός +6,5 (1,80)
Μονάδες 60 - επιστροφή 108

Μονό αποδεκτό 
Ημίχρονο / Τελικό 1/2 (8,50)
Μονάδες 14 - επιστροφή 119

Μονό αποδεκτό 
Ε. Γκριν Over 1,5 3P (1,80)
Μονάδες 25 - επιστροφή 45

Μονό αποδεκτό 
H2H Total Points - Dixon/Green - Γκριν +2,5 (1,91) *παίζεται στα μακροχρόνια και στον ΟΠΑΠ
Μονάδες 30 - επιστροφή 57,3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion