Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Pre Game Analysis: Ελλάδα - Ρωσία

Πηγή: ανάρτηση του Κωνσταντίνου Πανά 
Ελλάδα - Ρωσσία
Ο συγκεκριμένος παίκτης είναι μακράν του δεύτερου ο πιο αποτελεσματικός pick-n-roll εκτελεστής της διοργάνωσης και θεωρώ ότι στο μαρκάρισμα του θα πέσει σχεδόν το 80% του scouting των Γεραγωτέλλη και Παναγιωτόπουλου. Διαβάζει ιδανικά τις άμυνες πάνω του τότε για να επιτεθεί ο ίδιος, όσο και να δημιουργήσει και πραγματικά πως να τον αντιμετωπίσεις;
Παίκτης ο οποίος έχει drive, εκτέλεση μετά από ντρίμπλα και πασάρει με κάθε τρόπο;
Οι Κροάτες χρησιμοποίησαν παγίδες, κλείνοντας παράλληλα το κέντρο της ρακέτα, αλλά οι wingers των Ρώσων βρέθηκαν σε πολύ καλό βράδυ από τα 6,75.
Ο Σβεντ είναι μια πιο βελτιωμένη έκδοση του Ντε Κολο και το μαρκάρισμα του θα πρέπει να είναι συλλογικό. Αρχικά δεν θεωρώ τον Καλάθη ιδανικό να πέσει πάνω του. Από τη μια το να τον φθείρεις με αμυντικά καθήκοντα θα τον κουράσει και σωματικά και ψυχολογικά - άρα θα χάσεις τον καλύτερο σου δημιουργό. Σωματικά γιατί ο Σβεντ έχει πολύ γρήγορα πόδια και είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε να μείνει κολλημένος πάνω του και ψυχολογικά γιατί αν αρχίσει να χάνει προσωπικές μονομαχίες θα το πάρει προσωπικά και έκτοτε θα χάσεις περισσότερα από ένα matchup.
Ο Μοζγκοβ από την άλλη δεν είναι ο παίκτης ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει μόνος του. Απίθανο να πάρει μπάλες στο χαμηλό post. Ωστόσο κινείται πανέξυπνα χωρίς τη μπάλα και ξέρει να κλειδώνει τον αντίπαλο του. Έχει καλό timing στον τρόπο που βυθίζεται και παίρνει σωστές θέσεις σε συνάρτηση με την κίνηση του εκάστοτε κοντού ή ψηλού παίκτη. Έχει γρήγορα πόδια για το ύψος του... αλλά... πάμε στην δική τους pick-n-roll άμυνα.
Η Ελλάδα χτύπησε την Λιθουανία ακριβώς εκεί που πίστευαν ότι θα μας χτυπήσουν αυτοί.. στο pick-n-roll. Θεωρώ ότι 8 στις 10 επιθέσεις θα πρέπει να γίνουν πάνω στους Σβεντ και Μοζγκοβ όταν βρίσκονται στο παρκέ. Αφενός ο πρώτος δεν πιέζει την μπάλα τόσο όσο έκανε στην ΤΣΚΑ του Καζλάουσκας και από την άλλη ο Μοζγκοβ νομίζω φθείρεται όταν πρέπει να βγει τόσο ψηλά. Βλέπεται με την Τουρκία ο Μοζγκοβ έβγαινε σε soft hedge & recover. Τσέκαρε τον ψηλό του και έβγαινε μέχρι τη γραμμή του τριπόντου έτσι είχε το χρόνο να γυρίσει και να καλύψει τη ρακέτα του. Ο Ρώσος σέντερ δεν έχει πολύ καλή πλευρική ταχύτητα, αλλά έχει long strides. δηλαδή μεγάλο διασκελισμό που βοηθάνε στα γλιστρήματα και στο να καλύψει τον χαμένο χώρο και χρόνο που χάνει για να βγει στο hedge out. Με την Κροατία βέβαια έβγαινε πολύ ψηλά σε hard show(στα όρια αλλαγής) και ακριβώς επειδή είχε πολύ κακές αποστάσεις με τον Σβεντ έτρωγε το ένα roll μετά το άλλο. Ο Μπαζάρεβιτς ίσως να θέλει να κόψει το επιθετικό παιχνίδι του Σλούκα από μέση και μακρινή απόσταση γι' αυτό φρονώ ότι θα στείλει τον Μοζγκόβ σε hard hedge. Δεδομένου ότι και ο Σβεντ είναι αρκετά soft θα πρέπει οι ψηλοί να βάλουν δυνατά το κορμί τους πάνω του επιδιώκοντας αλλαγή και κάνοντας το λεγόμενο wiggle αυτό συμβαίνει σε καταστάσεις under ή όταν ο γκαρντ παίξει από πίσω τον ψηλό.
Από εκεί και έπειτα θα πρέπει να ελπίζουμε σε κακό βράδυ των Ρώσων από την περιφέρεια. Πλην Κουρμπάνοφ και Φρίτζον δεν υπάρχει καθαρός spacer σε αυτή την ομάδα. Παρόλα αυτά είδαμε Κουλάγκιν και Κοστόβ να έχουν καλό βράδυ απέναντι στην Κροατία.
Ο Βοροντσέβιτς έχει τα πιο γρήγορα πόδια σε αυτή τη γραμμή ψηλών και έχει βελτιωθεί απίστευτα κοντά στον Ιτούδη στον αμυντικό τομέα. Ο μόνος που μπορεί να παίξει πραγματικά αλλαγές στο pick-n-roll. 
-Οπωσδήποτε καλή άμυνα στο post στον Κουρμπάνοβ, ενώ και ο Ζούμπκοφ ο οποίος είναι ιδιαίτερα αθλητικός, αλλά πασάρει και εξαιρετικά(τυχερός ο Μπαρτζώκας)

🇬🇷🇬🇷🇬🇷

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion